Çarşamba, Ocak 27, 2010

SÖBIYET


MALZEMELER:
1 paket hazir filo hamuru( Baklavalik yaprak hamuru)
1 paket Afyon Kaymagi
100 gr. cekilmis Sam Fistigi
1 paket Tereyagi
1/2 adet Limon
500 gr. Zucker
300 ml. Wasser

YAPILISI:
1 paket tereyagini bir tava icerisinde yanmayacak sekilde eritin. Düz bir zemin üzerinde Filo yapraklarini tek tek yayip tereyagi ile her tarafini islatip digerini üstüne yayin. Böylece bütün yapraklari hazirlayinca bir bicak yardimiyla muska seklini alacak sekilde kare bicimde kesin. Ortasina 1 cay kasigi afyon kaymagi ve bir tutam fistik serpip muska seklinde kapatin.Sonra düz bir firin kalibina alin. Bütün parcalari hazirlayinca kizarmasi icin 15-20 dk. firina verin. Bu arada Su,limon ve sekerle serbeti hazirlayin. Firindan cikardiginiz söbiyetlerin üzerine  önce bir kasik yardimiyla sonra bolca serbeti dökün. Söbiyetler biraz serbeti cekince kalan Sam fistiklarini bolca serpip servis yapin.

3 yorum:

  1. Eline saglik canim.Yufkalar kacar santimlik kesilecek.Resimde biraz buyuk gorunuyor acaba goz yanilmasimi.Ilk firsata yapmak istedimde.
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  2. Evet dogru Sefacigim. Biraz büyükler. Resimdekiler ca.6X6 ama daha kücük kesilirlerse daha iyi olur tabii.Ben dün doktordan gelip gece gec saatte yapmaya basladigim icin fazla inceleyemedim.Yani demek istedigim büyüklügü size kalmis bir sey. Ben büyük yapiyorum cünkü tatli krizim tutunca gözüm doymuyor yerken o yüzden. Sevgiler Peyker

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    kremalı mantarlı patatesi deneyip beğenmenize sevindim.benimde hoşuma gittiği için tarifi paylaştım beğenmesiydim siteme koymazdım zaten.Böyle güzel yorumlar gelincede seviniyorum teşekkür ederim..afiyetolsun size.şöbiyette harika olmuş ellerinize sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil

 
Daisypath Anniversary tickers