MALZEMELER:
4 Yumurta
250 gr. Seker
1 adet rendelenmis Havuc
3 yemek kasigi Margarin
1 paket Kabartma tozu
1 paket Vanilya
1/2 portakal
1 cay bardagi Süt
aldigi kadar Un
2 cay kasigi tarcin
YAPILISI:
Derince bir kapta yumurtalari kirip sekerle birlikte ilk önce cirpin. Daha sonra buna havucu rendeleyin.2 yemek kasigi kadar margarini eritip bu karisima katin.Sonra yarim portakalin suyunu icine ilave edin.Müteakibinde de arka arkaya tarcinini,sütünü,vanilyayi kabartma tozunu da katarak aldigi kadar unla civik bir hamur haline gelinceye kadar biraz karistirin.( Ama cok uzun degil yoksa kek kabarmaz )
Böylece kek hamurunu olusturunca kek kalibinzi kalan margarinle yaglayip kek hamurunuzu dökün. Önceden isitilmis firinda 220° C de 20-25 dakika kadar pisirin.Bu yumusacik bir kektir ve icinde havuc oldugu bile belli olmaz.Tavsiye ederim.
11 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder