11 yıl önce
Cumartesi, Ocak 16, 2010
SOGAN YAHNISI
MALZEMELER:
15-20 adet arpacik sogani
3-4 adet defne yapragi
150 gr. kadar kusbasi et
4 yemek kasigi sivi yag
1 tutam tarcin
1 tutam yenibahar
tuz, karabiber,kirmizibiber
1/2 yemek kasigi domates salcasi
YAPILISI:
Arpaciksoganlarini soyup yemek icin hazirlayin.Bir tencereye sivi yagi koyun.Önce kusbasi etleri icine atip kavurun.Daha sonra soganlariilave edip biraz da bununla kavurun.Sonrasinda defne yapaklarini, yenibahari,tarcini,tuzu,karabiber,krmizibiberi de katip salcasini ilave edin.Bir iki karistirdiktan sonrabiraz su ilave edip önce hizli sonra kisik ateste 20-25 dak. kadar pisirin.Yapimi kolay vecabuk yapilabilecek lezzetli bir yemektir.Bu tarifi deneyecek herkese simdiden afiyet olsun diyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Cok sevdigim bir yemektir.Ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
Begendiginiz icin sevindim.Ama ne yazikki arpacik soganini bulmam her zaman kolay olmuyor.
YanıtlaSilBende dün sizin blogunuzda biraz gezindim. Cok güzel bir sayfaniz var.Tebrikler. Sevgilerimle Peyker