Salı, Ocak 19, 2010

KABAK MUSAKKA



MALZEMELER:

4 adet Kabak
1 bag Dereotu
1 Domates
200 gr. Kiyma
1 yemek kasigi Salca
4 yemek kasigi Siviyag
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber, Tarcin

YAPILISI:

Kabaklari yikayip kurulayin. Sonra kabuklarini soyun.Daire seklinde keserek kizartmak icin hazirlayin. Bir tavaya siviyag koyarak kabak dilimlerini kizartin.Bu arada kizaran kabaklari yemegi pisireceginiz firin kabina dizin.Bir- iki kat kabak kizartinca bir ayri tencerede kiymali sosu hazirlayin.
Bunun icin: Sogani kücük küpler halinde kesin. Domatesi de ayni sekilde kesin. Tencereye biraz siviyag koyup soganlari kavurun sonra kiymasini ilave edin. Kiyma az kavrulunca  Salcasini, domatesleri, tuzunu, karabiberini 1 tutam tarcini koyup bir ikide böyle karistirin. Sonra 1 su bardagi su ilave ederek 5 dakika bu sosu kaynatin.
Bu sos pisince kabaklarin üzerine döküp önceden isittiginiz firina verin. 15.-20 dakika da burada pisirin. Cikarinca üzerine taze dereotu serpip servis yapin.

2 yorum:

  1. Harika olmus,musakka denildimi esim de akan sular durulur.Ellerine saglik canim.
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  2. Begendigine sevindim. Hemen cevap yazamadigim icin kusura bakma;rahatsizdim.Ayrica senin de ellerine saglik diyorum cünkü cok güzel bir sayfan var. Yeni tariflerini dört gözle bekliyorum.Sevgilerimle Peyker

    YanıtlaSil

 
Daisypath Anniversary tickers