MALZEMELER:
1 Paket Kasik Bisküvisi
3 Mascarpone (Afyon Kaymagi)
2 Yumurta aki
250 gr. Seker
50 gr. kakao
3 tl.Nescafe
YAPILISI:
2 Yumurta akini kar gibi köpüklü olana kadar mikserle cirpin. Daha sonra sekeri ilave edin. Bir iki de bununla karistirdiktan sonra mascarponeleri ilave edin. Icindeki pihtilar yok olup macun kivamina gelince bir kenara alip bisküvileri hazirlayacaginiz nescafeyle( soguk suyla)biraz islatip düz bir kaba siralayin. Sonra üzerine hazirladiginiz mascarponeli karisimi döküp iyice yayin.Sonra donmasi icin dolaba kaldirin. Kesebileceginiz kadar dondugunda dolaptan cikarip üzerine Kakao serpip servis yapabilirsiniz.
Not: Bu tatlinin original tarifinde Amaretto( Badem Likörü ) vardir. Ama beim cocuklarim alkol tadini sevmedikleriden ben koymadan yapiyorum.Tabii tercih sizin.
guzel bir tarif gorunumude guzel.Sizi listeme eklemekistiyorum izniniz olursa.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
Merhaba Sefa Hanim,
YanıtlaSiltarifimi begendiginize sevindim.Beni listenize eklerseniz bundan sadece memuniyet duyarim;bilmenizi isterim.Sevgiler
Peyker