Çarşamba, Ocak 13, 2010

KREMALI MANTARLI TAVUK




MALZEMELER:
3 Adet tavuk gögsü
250 gr. taze mantar
1 paket sivi krema
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber
sivi yag ( kizartmak icin )

YAPILISI:
tavuk gögülerini bicakla yan taraflarindan ikiye kesin. Sonra bunlari arzu ettiginiz kadar tuzlayip üzerlerine karabiber serpin. Daha sonra sivi yag koydugunuz bir tava da arkali önlü kizartin.Pistikten sonra bir tabaga alip üzerini bir alüminyum kagitla kapatin.Mantarlari yikayip uclarini kesin. Dilimleyerek tavadaki kalan yaga ilave edin. Mantarlar suyunu birakana ve biraz renk degistirene kadar pisirin. Sonrasinda icine yarim caybardagi kadar su ve 1 paket sivi kremayi ilave ederek 1-2 dk.kaynatin sonra ayri bir tabaga aldiginiz kizarmis tavuk gögüslerini tabaga saldiklari suyla birlikte tavaya ilave edin. Bir 5 dk. kadar da bununla pisirip üzerine 1 tutam kiyilmis maydanoz serpip servis edin. Bu yapilisi kolay ama pek lezzetle yiyeceginiz bir yemektir. Sizlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Daisypath Anniversary tickers