Cumartesi, Ocak 23, 2010

CÜCÖRE





Dogu Türkistan Uygur Türklerinin bir yemegidir.
MALZEMELER:
1 adet Kuru sogan
100gr. Kiyma
Bir tutam Maydanoz
1 yemek kasigi Salca
Tuz, Karabiber,Kimyon
150gr. -200 gr. kadar Un

YAPILISI:
Un, Tuz ve Su karisimindan bir yumruk büyüklügünde bir hamur yogurun.Sonra bu hamurdan findik büyüklügünde parcalar  koparin.Onlari merdane ile acarak üst üste koyun; kurumamalari icin. Baska bir kaba Kiymayi Tuzu,Karabiberi, Kimyonu ve de incecik kiyilmis Sogani karistirarak ici hazirlayin.Hazirladiginiz minik yuvarlaklara bir caykasiginin ucuyla bu icten koyup önce iki ucunu tamamen kapatin. Sonra isaret parmaginizin disindan dolastirarak iki ucuda birbirine yapistirarak bu sekli verin.Cücöreleri böyle hazirladiktan sonra bir tencereye sivi yagi koyup Salcayi kavurun. Üzerine Su dökerek kaynamaya birakin.Kaynayinca hazirladiginiz Cücöreleri icine atarak pisirin. Cücöreler su yüzüne ciktiklarinda pismis demektir. Üzerlerine kiyilmis Maydanoz veya taze kisnis koyarak servis yapabilirsiniz. Sarmisakli yogurt ta hic fena olmaz tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Daisypath Anniversary tickers