11 yıl önce
Salı, Ocak 12, 2010
PEYNIRLI POGACA
MALZEMELER:
1 Paket kuru maya
1su bardagi sivi yag
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi süt
750 gr.-1 Kg un
250 gr. beyaz peynir
1 yumurta
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber,susam ve cörekotu
Margarin ( tepsiyi yaglamak icin )
YAPILISI:
1 Paket kuru mayayi 1 su bardagiilik suda köpürene kadar bekletin. Daha sonra derince bir kabin icine hamur hazirlamak icin bu mayali suyu koyun.Sonra süt ve sivi yag ilave edip aldigi kadar da un katarak yumusak bir hamur elde edin. Bu hamuru 20 dk. kadar üzerini kapatip dinlendirin. Baska bir kapta beyaz peyniri incecik kiyin karabiber ve kiyilmis maydanoz ilave ederek ici hazirlayin. Sonra ceviz büyüklügünde parcalari elinizle acarak 1 cay kasigi ici koyup kapatin.Yagladiginiz tepsiye dizmeye baslayin. Tepsi doldugunda da üzerlerine yumurta sürüp susam ve cörek otu serpip 220°C isittiginiz firinda 20-25 dk. kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder