Salı, Ocak 26, 2010

KIYMALI LAHMACUN


MALZEMELER:
1 Cay bardagi siviyag                           2-3 adet Domates
1 adet Pide Hamuru                             1 Kasik Salca
250 gr. Kiyma                                     1 Kasik Siviyag
1 adet Sogan                                        1 Kasik Su
2-3 adet yesil Sivri biber                       Tuz, Karabiber
1/" Cay bardagi siviyag                       Limon,Maydanoz,Sogan
YAPILISI:
Pide hamurna yarim cay bardagi yagi gezdirin.250 gr. Kiymanin icerisine kücük kücük dogranmis Sogani,Biberi, Domatesi Salcayi koyup iyice karistirin.Hafif sulandirmak icin ir kasik siviyag ve 1 kasik da Su koyun.Tuz ve Biberi de koyarak bir iki kez daha karistirin.Hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar alarak islak elle bastira bastira hamuru yarim cm. kalinlia gelinceye kadar acin.Üzerine de kiymali ici yayin. Hazirladiginiz hamurlari yaglanmis tepsiye koyup kizgin firinda 5- 10 dakika kadar pisirin. Üzerine limon serpip maydanoz ve domatesle servis yapin.

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Petitchef.com

    YanıtlaSil

 
Daisypath Anniversary tickers