Pazartesi, Mart 02, 2009

ZEYTINYAGLI YAPRAK DOLMASI


MALZEMELER:
125 gr.taze üzüm yapragi
1/2 adet limon ( yuvarlak kesilmis )
1/2 su bardagi su
1 cay kasigi toz seker
1/4 cay kasigi tuz
1, 5 kahve fincani zeytinyagi
Dolma Ici icin:
2, 5 su bardagi pirinc
1 kahve fincani temizlenmis beyaz fistik
1 kahve fincani temizlenmis kus üzümü
1/2 litre zeytinyagi
1, 5 kilo ince kiyilmis sogan
1 cay kasigi toz seker
2 cay kasigi yenibahar
1 bag kiyilmis dereotu
1 bag kiyilmis maydanoz
YAPILISI:
Pirinci temiz olarak ilik suda 1 saat önceden islayin. Fistik ve üzümü de bir kapta 1 saat islayin. Pirinci 3- 4 kez süzün. Ayni sekilde fistik ve üzümü de süzün.
Ince dogramis oldugunuz sogani cig olarak bir tencereye koyup orta atese oturtunuz. Bir kevgir yardimiyla biraktigi suyu cektirin.
Sonra zeytinyagini katarak agir agir karistirip sarardiginda atesten alin. Pirincini, fistigini üzümünü, tuzunu ve baharatini koyun. Öylece Dola iciniz sarmaya hazir hale gelmis oluyor.
Yapraklari 10 su bardagi su ve limon suyu ile biraz haslayip sarmaya hazir hale getirin. Daha sonra kücük bir tencerenin altina sert yapraklardan bir sira dizin. Tüylü tarafini üstüne getirerek sol avucunuzun icine bir yapragi acin. Yapragin bas kismi parmaklarinizin üstüne gelmelidir.
Sonra yapragin bas tarafina 1 tatli kasigi dolma ici koyup yapragin sag ve solunu bu icin üzerine kapatin. Bas tarafindan baslayarak yapragi yuvarlayarak dolmayi sariniz. Digerlerini de aynen sarip tencerenize sirayla üstüste dizin.
Üzerine ise limon dilimlerini, su , toz seker ve zeytinyagini ilave edin. Üzerine ise acilmamalari icin bir sira daha kalin yapraklardan serip tabak kapatin. Tencerenizin kapagini da kapatip atese verin. Asagi yukari bir saat kadar pisirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Daisypath Anniversary tickers