11 yıl önce
Perşembe, Şubat 26, 2009
KIRMIZI MERCIMEK CORBASI
MALZEMELER:
150gr. Kirmizi mercimek
1 adet Sogan
1Yk salca
1 tutam tuz
1 Tk karabiber
1 Yk kuru nane
1 adet limon
YAPILISI:
Mercimekleriyikayip suyunu süzün.Bu arada soganlari ince ince kiyin. Bir tencereye sivi yag koyarak kizdirin.Sonra dogramis pldugunuz soganlari icine atin. Pembelestiklerinde tuzunu, karabiberini, kuru naneyi ve salcayi da katarak 1 dakika kadar kavurun. Daha sonra 4 su bardagi su ilave ederek kaynamaya birakin. Kaynadiktan sonra atesi biraz kisip bir 15 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin. Pistikten sonra limon ilave ederek servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder