Salı, Şubat 24, 2009

CUVAVA


Bir Cin yemegidir ama ben KIYMALI BOHCA diyorum:
MALZEMELER:
Ici icin:
150 gr. Kiyma
3 yaprak Cin lahanasi yada bizim lahanalarin cok taze ve ince yapraklari
1 adet kuru sogan
1-2 tatli kasigi kimyon
3 yemek kasigi soya sosu
Hamuru icin:
1/ 4 paket un
1 tutam tuz
aldigi kadar un
Servisi icin:
Sirke ( üzüm veye Elama sirkesi )
Aci sos ( Tarifini Cin salatasinda verdim lütfen oraya bakin )
YAPILISI:
Un, tuz, sukarisimindan sert bir hamur yogurun. 10 Dakika kadar dinlenmeye birakin. Bu arada derince bir kaba kiymayi soya sosunu, ince dogradiginiz soganlari, yine cok ince dogradiginiz cinlahanasi yapraklarini ilave edin. üzerine karabiber ve de kimyonu da katarak bir karisim elde edin. Böylece ici hazirlamis oluyorsunuz.
Sonra hamurunu acmak icin birazcik unu hamur yoguracaginiz alana serpistirin. Hamuru avuc icerisinde 2- 3 parcaya ayirip uzunlamasina 2 parmak kalinliginda olacak sekilde elinize alin. Sonra bundan cevizden biraz kücük parcalar koparip yuvarlayin. Yuvarladiginiz bu parcalari una bulayip üzerine bastirip yayin ve kenara alain.
Sonra bunlardan tek tek alarak merdane ile yuvarlak olarak acin. Sonra bu actiginiz hamurlarin icine hazirladiginiz icten koyup iki ucunu birbirine yapistirarak önceden unladiginiz bir tepsiye diziniz. Hepsini bu sekilde tamamlayinca bir kabta derince bir kapta tuz kattiginiz su kaynatip
her seferinde 10-15 tane icne atiniz. Bu kiymali bohcalar zaten pistiginde suyun yüzüne cikacaktir am takriben 1- 2 dakika sonra bir kevgir yardimiyke alip servis tabagina dizebilirsiniz.
Servisi icin Acili sos ve de Sirke gerekmektedir. Cinliler bir caytabagina sadece 1 tane 1 tane alip yiyorlar usul öyle imis. Tabii tadina daynabilirseniz. Sirkeli deyip zannetmeyin kötü bir yedirtiyor hayret edersiniz. Sizlere de afiyet seker olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Daisypath Anniversary tickers