Cuma, Şubat 13, 2009

CIN SALATASI

MALZEMELER:

1 paket pirinc makarnasi
1 adet havuc
1 adet yesil biber
2 adet mantar
1tutam kisnis ( Koriander)
1 adet sert domates
3 yemek kasigi soya sosu
1 caykasigi aci sos
2 yemek kasigi sivi yag

YAPILISI:

Bir paket üpirinc makarnasi derin bir kabin icerisinde 10 dakika kadar sicak su icerisinde bekletilerek yumusamasi saglanir.Daha sonra suyu süzülerek salata tabagina alinir. Havucsoyularak önce caprazlamasina ince halkalar seklinde kesilir. Sonra bu halkalar üst üste konarak mümkün oldugunca ince ( yine caprazlamasina) kiyilir. Biber ortadan ikiye kesilip icerisindeki taneleri ayiklandiktan sonra yine havuc ta oldugu gibi mümkünoldugunca ince ve caprazlamasina kesilir. Mantar ve domateslerde bu forma uygun sekilde kesilip salataya ilave edilir. Daha sonra bir tutam kisnis kabaca salataya dogranir. 2 yemekkasigi sivi yag, 1 cay kasigi aci sos ( sarmisaklidir) ve 3 yemek kasigi soya sosu ilave edilerek salata servise hazir hale getirilir. Bu salatada eger soya sosu yeterli olursa tuz koymaniza gerek olmaz. Ayrica soya sosu ve aci miktarini siz arzuya göre de ayarlayabilirsiniz. Bu salata da gerekli lezzeti saglamaniz icin kisnis, soya sosu ve özellikle de aci sarmisakli aci sos gereklidir.

SARMISAKLI SOS:(Uygur hemserilerimizin deyimiyle LAGZA CAN )

MALZEMELER:
Pul biber
Sirke
Sivi yag
2-3 bas Sarmisak

YAPILISI:

Porselen bir kahvalti kasesinin yarisina kadar kuru pulbiber koyun. Pul biberi islatacak kadar sirke koyun. 2-3 bas sarmisaki ayiklayip kücük kücük kiyip bu karisima katin.Sonrabu porselen kasenin yarisini dolduracak kadar sivi yagi ocakta isitin. Yagin okadar isinmasi lazimdir kiyagdan koku gelmesi gerek. Sonra bu sicak yagi bir cay kasigi yardimiyla karistirarak porselen kaseye ilave edin. Sarmisaklar yagin sicakligindan sokla kizardigindan uzun süre saklana bilir. Bu sosu hemen her corbaya kullana bilirsiniz. Bizim cogu corbalarimiza uyar. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Daisypath Anniversary tickers