MALZEMELER:
400gr. dana kiyma
2 orta boy sogan
1 dilim bayat ekmek ici
3 dis sarmisak
1 yumurta
1 tutam maydanoz
1 tutam kimyon
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
4 adet iri patates
1 kücük domates
bir miktar salca
YAPILISI:
Bayat ekmek icini biraz suyla yumusatin ve suyunu sikarak cikartin. Sarmisaklari ezip katin. Karabiber, tuz, kimyon, kiyilmis maydanoz, kiyma ve yumurtayi da ilave edin. Hepsini iyice karistirarak bir köfte harci elde edin. Bu köftelerden ceviz büyüklügünde parcalar alarak elinizde uzunlamasina sekil verip; 20 dakika kadar dinlendirin. Bu arada 4 adet patatesi soyup uzunlamasina dograyin. Bir tavada kizdiracaginiz sivi yagda bunlari kizartin. Sonra servis tabagina alin. Üzerlerine biraz tuz serptiktekten sonra köfteleri kizartmaya baslayin.Köftelerin kizartilmasi bittikten sonra tava da kalan yagi biraz döküp zar biciminde dogradiginiz domatesleri biraz salca, su,1 dis ezilmis sarmisak ve 1-2 tk sirke ile pisirin. Böylece hazirlamis oldugunuz sosu köftelerin üzerine dökürek servis hazirlayin.
11 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder