Cumartesi, Mart 21, 2009

IC PILAV


MALZEMELER:
2, 5 su bardagi pirinc
1 kahve fincani cam fistigi
1 kahve fincani kus üzümü
200 gr. kuzu cigeri ( arzu edilirse ama bu tarifimde yok )
4 yemek kasigi margarin
1 kücük sogan ince kiyilmis
4, 5 su bardagi tavuk suyu,et suyu yada su
1/ 2 yemek kasigi yeni bahar
1/2 tatli kasigi kara biber
1 bag kiyilmis dere otu
1 tatlikasigi tuz
YAPILISI:
Bir tencereye yagin 1 kasigini koyup kizdiriniz, fistigi ilave edip bir kere karistirarak sogani ilave ediniz. Fistik hafif sararinca cigerleri koyabilirsiniz. 2-3 kez daha kavurup et suyu ve baharatini, tuz ve üzümünü ilave ederek 1 dakika kaynatip bir kenara ayirin.
Bir tencereye yagi koyup kizdirin. Pirinci ilave ederek 3- 4 dakika karisirarak kavurup bir kenara ayirdiginiz cigerli harci katin. Kuvvetli ateste 2 dakika kadar kaynatip sonra kapagi kapatip 20 dakika kadar pisirin. Atesten alip 10 - 15 dakika demlendirdikten sonra kiydiginiz dere otunu karistirarak servis yapiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Daisypath Anniversary tickers