MALZEMELER:
Bir avuc dolusu yesil fasulye
1 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 adet sogan
50 gr. kadar dana eti
3-4 tane kuru kisnis
2-3 dis sarmisak
1 yemek kasigi soya sosu
1 yemek kasigi salca
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
1tutam tuz
3-4 yemek kasigi sivi yag
YAPILISI:
Dana etini buzluktan yeni cikardiginizda bir satir yada kalin bicak yardimiyla 3- 4 cm genisliginde uzunlamasina ince ince dograyin. Yesil Fasulyeleri yikayip herbirini yanlamasina olacak sekilde incecik dograyin. Önceden domatesi kücük kareler halinde dograyip, bir tabak icerisine hazirlayin. Ayni sekilde sogani da dograyin ama uzunlamasina. Sarmisaklar ince fakat iri kesilmelidir yemekte gözükmesi gerekiyor. Derince bir tencereye sivi yagi koyup kizdirin. Yagdan dumanlar cikmaya basladiginda bir elinize bir tabaga hazirladigniz etleri diger elinize tencerenin kapagini alarak cabucak etleri tencereye atip hemen kapagini kapatin. Bu hem yagin size sicramasini engelleyecek hem de etler sokla piseceginden yemege ayri bir lezzet ve koku verecektir. Ardindan 3-4 tane kuru kisnisi atip yine bir kasikla karistirin. Hemen soganlari ve sarmisagin yarisini ilave edip yine 1dakika karistirin. Yesil fasulyenin tamamini ilave edip kavurmaya devam edin. Biraz renk degistirmeye baslayinca da domatesini ilave edin. Kestiginiz sivri biberleride katip yine bir iki kez karistirin. Yemege yarim bardak su ve 1 yemek kasigi salca katin. Sonra soya sosunu ve diger baharatlari vede kalan sarmisagi katarak atesten alin. Fasulyenin tam pismemesi gerekiyor kendi yesil rengini kaybetmemesi ve vitamininin icinde kalmasi icin. Bu yemek Dogu Türkistan da cokca yenen bir yemektir. Servisi yapilirken yaninda genelde bizim makarnamiza benzer bir yemek( baska bir zaman size tarifini verecegim) yada pirinc pilavi yenir. Bu yemek cok cabuk pisireceginiz bir yemektir. Asagi yukari 10 dakikada yemegi sofranizda sunabilirsiniz.
11 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder