Cuma, Mart 06, 2009

LIEGNITZ BOMBASI


MALZEMELER:
125 gr. seker
200 gr. bal
65 gr. tereyagi yada margarin
1 yemek kasigi krem santiy ( 15 gr. )
2 yumurta
1/2 limonun suyu ve rendelenmis kabugu
1/2 cay kasigi karanfil
1 cay kasigi kakule
1 cay kasigi tarcin
1 kücük hindistancevizi (Muskatnuß, nutmeg,Myristica fragrans )
30 gr. kakao
65 gr. kusüzümü
biraz Zitronat ve kiyilmis badem
250 gr.un
2 silme cay kasigi kabartma tozu
Yaglamak icin margarin
200 gr. kayisi receli
2 yemek kasigi su
250 gr. cikolata
YAPILISI:
Liegnitz bombasini arzu ederseniz silikon kek formunda yada aluminyum kagittan olusturdugunuz formda yapabilirsiniz. Aluminyum kagit icin 15 adet 15cm. capinda kestiginiz yuvarlaklar hazirlayip bir yogurt kabi yada bir su bardagi yardimiyla kek formu olarak hazirlayin. Hamuru icin: seker, yag, bal ve krem santiyi bir kapta karistirin. Devamli karisrirarak ve az isida eritip kati bir kivam elde edin sonra sogumaya birakin. Yumurta, limonsuyu, limon kabugu rendesi, baharatlari ve kakaoyu bir kaba koyup karistirin. Daha sonra kasik kasik soguttugnuz bal macununa ilave edin. Kus üzümlerini sicak su ile yikayip bir mutfak kagidi yardimiyla kurulayin.
Zitronati incecik kiyin ve kiyilmis badem, un ve kabartma tozunu da bu bal macununa ilave edin. Hazirladiginiz formlari margarinle yaglayin ve yagladiginiz firin tepsisine yerlestirin. Hazirladiginiz hamurdan yemek kasigi dolusu alarak bu formlara doldurun. Firin tepsinizi önceden isittiginiz firina alttan ikinci siradaki siraya yerlestirip 20 dakika 180 °c de pisirin. Pistikten sonra hemen kaliptan cikarip sogumaya birakin. Kayisi recelininin sivi kismini sulandirip bir tencere de kaynatin ve sonra bu bombalarin üzerine sürüp sogumaya birakin. Cikolatalarida bir tebcerede eritip yine bu bombalarin üzerine sürün. Sogudugunda yemege hazirdir.
Sizlere afiyet olsun! Umarim benim cocuklarin hosuna gittigi kadar sizinde hosuna gider.

2 yorum:

 
Daisypath Anniversary tickers