Pazar, Mart 22, 2009

HAZIR YUFKADAN ISPANAK VE PATATESLI BÖREK

MALZEMELER:
5 adet hazir yufka
500 gr. ispanak
1 adet patates
tuz
karabiber
50 gr.cörekotu
50 gr. susam
7 yumurta
1/ 2 paket margarin
300 ml süt

YAPILISI:
Bir tava ya yagi kizdirip yikayip dogradiginiz ispanaklari ve ince dogranmis patatesleri katin. Ispanaklar rengini kaybetip ve de patatesler pistiginde tuzunu ve kara biberini ilave edin. Böylece börek iciniz hazirdir.
Bir tavada margarini eritip börek tepsinizi bir firca yardimiyla yaglayin. Ilk yufkayi tepsiye yayip bir kasede hazirladiginiz 4 yumurta ve 300 ml gr. sütten olusan islatma suyunu yufkaya bolca sürüp ikinci yufkayi yayin. Bu kata da yine yumurtali sütten bolca sürüp börek icinden biraz koyun. 3. kat yufkaya da önce yumurtali süt sonra biraz börek ici koyup 4. yufkayi yayin. Bunu da yumurtali sütle islatip kalan börek icini katin. Sonra son yufkayi yayip 3 yumurta sarisini cok az sütle cirpip üzerine sürün. Disarida kalan yapraklarini tepsi icine kivirarak susam ve cörek otunu börek üzerine serpin. 180° C de önceden isitilmis firina vererek üzeri kizarinca firindan cikarip üzerine nemli bir bez örtüp bir 10 dakika dinlendirin. Sonra bir bicakla arzu ettiginiz sekilde keserek servis yapin.

4 yorum:

  1. Tabağına bayıldım ama böreklerde renk katmamış değil hani;)

    Emeğine sağlık...

    Bide m.akif in dizesi çok manidar doğrusu ruhu şad olsun...

    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  2. Begendigine memnun oldum.Insaallah daha degisik tarifler verecegim zamanla. Siir ve fotograf ikinci hobim. Henüz olusturmakta oldugum diger bloglarim www.lalezarindunyasi.blogspot.com
    www.ferayenindogasi.blogspot.com
    arzu edersen ara da bir bak...
    sevgiler peyker

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    herzaman zayıf noktamdır börekler bunlarda lezzetli görünüyor yanında bir fıncan sıcak çay ohh.. :)

    YanıtlaSil
  4. Keske burada olsanizda seve seve ikram etsem o sicak cayi...
    Sevgiler Peyker

    YanıtlaSil

 
Daisypath Anniversary tickers