Pazar, Mart 15, 2009

AYI SARMISAKLI PATATESLE TAVADA ALABALIK

MALZEMELER:
2-3 Alabalik
500 gr. patates
2 kasik ayi sarmisagi taze yada donmus olarak
1 yemek kasigi tereyagi
1/2 limonun suyu
Yarim demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kirmizibiber
Bir tabak icerisinde bulamak icin un
Kizartmak icin sivi yag yada margarin

YAPILISI:
Önce alabaliklari yikayip pullarini kaziyin. Icini temizleyin. Baliklari güzelce tuzlayip yarim limonun suyunu daha cigken icine sikin. Maydanozlardan bir kac tutam alarak icerilerine yerlestirin. Dislarini ise iyice kara ve kirmizibiberle baharatlayin. ( Ben bu yemegimde baliklari porsiyonlara göre kesip öyle kizarttim cünkü baslarini görmeye tahammülüm yoktu )
Bu arada patatesleri derin bir tencerenin icerisinde haslanmasi icin ocaga koyun. 15-20 dakika kadar haslayin. Patatesler biraz diri kalmalidir. Daha sonra soguksu üzerine döküp kabuklarini soyun. Patatesleri iri iri dograyarak bir tavaya alin.
Baliklari derin bir kabtaki una altini ve üstünü iyice bulayarak tavada kizartmis oldugunuz yaga koyarak altli üstlü nar gibi pisene kadar kizartin.
Servis tabaginiza alin. Yanina diger bir tavada hazirladiginiz patatesleri tereyagi ve ince dogranmis taze ayi sarmisagini da katarak biraz kavurun. Tuzunu ekleyip kizarmis baliklarin yaninda servis yapin. Size afiyet olsun diyorum.

Not: Bu ayi sarmisagi aslinda yalanci sarmisaktir kokusu biraz onu andirir ama öyle keskin koku birakmaz. Cok faydali bir bitkidir. Nisan basi ve yer yer Mayis ortasina kadar ormanlik yerlerde görülür. Bundan kista kullanabileceginiz tereyaglari, zeytinyagina karistirarak yemeklere lezzet katmasi icin aromali yag hazirlayabilirsiniz yada pestosunu hazirlayarak harika makarna sosu elde edebilirsiniz. Ben her sene bunlari toplamaya cikarim en büyük zevkim yabani ot ve baharat toplamaktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Daisypath Anniversary tickers