11 yıl önce
Çarşamba, Mart 18, 2009
SOYA SOSLU MANTARLI TAVUK
MALZEMELER:
2 tavuk budu
200 gr. mantar
6 dis sarmisak
4 yemek kasigi soya sosu
2 yemek kasigi sivi yag
1/2 cay bardagi su
YAPILISI:
Tavuk butlarini kücük parcalara kesin. Mantarlari iyice yikayip ince ince dograyin. Sarmisaklari ayiklayip iri fakat ince sekilde dograyin.
Derin bir tencereye sivi yagi koyup iyice kizdirin. ( yagdan koku gelene kadar) Elinize kücük parcalara ayirdiginiz tavuk tabagini alip diger elinize tencerenin kapagini alarak cabucak tavuklari tencereye atip kapagini kapatin. ( yagin size sicramamasi icin ) Hemen geri kapagi acin ve tavuk parcalari nar gibi olana kadar kizartmaya devam edin. Sonra mantarlari ilave edin . Mantarlar biraz kizarinca 4 kasik soya sosu koyup sarmisaklari ilave edin. Sonra yarim bardak su koyup biraz daha kaynatin. Atesten alip servis yapabilirsiniz. Soya sosu koydugunuz icin ayriyeten tuz koymaniza gerek yoktur. Ne kadar kolay ve lezzetli olduguna sizde sasiracaksiniz. Yaninda sade pirinc pilavi yada ic pilavla servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder